Cookie (süti) tájékoztató

 

 

Az adatkezelő, az AOC System Zrt. (székhelye: 1062 Budapest, Délibáb u. 8., cégjegyzékszám: 01-10-048930, adószáma: 25723258-2-42, e-mail cím: office@aocsystem.com, adatvédelmi tisztviselő: Dr. Bölcskei Krisztián, dpo@aocsystem.com) védi a személyes adatok bizalmasságát, biztonságát. Az Európai Unió 679/2016 számú rendeletének (“GDPR”), és a személyes adatok kezelésére, védelmére vonatkozó hatályos uniós és nemzeti jogszabályok értelmében Ön, mint a weboldal felhasználója (érintett) az alábbi tájékoztatást kapja a weboldalon használt cookie-kről, vagy más néven sütikről.

Mi az a cookie (süti)?

A sütik kis szövegláncok, amelyeket a felhasználó által felkeresett webhelyek a felhasználó termináljára (általában a böngészőbe) küldenek, ahol eltárolják őket, hogy azokat a felhasználó következő látogatásakor továbbküldhessék ezekre a webhelyekre. A webhely böngészésekor olyan sütik is érkezhetnek a felhasználó termináljára, amelyeket különböző webhelyekről vagy webszerverekről (úgynevezett „harmadik felek”) küldenek, amelyeken a felhasználó által felkeresett webhely bizonyos elemei (például képek, térképek, hangok, más domainek oldalaira mutató linkek) találhatók.

 

Adatkezelő hogyan használja a sütiket?

A sütik – érintett hozzájárulásával, esetleg más jogalap alkalmazása mellett – telepíthetők a weboldalról vagy a vonatkozó aldomainről.

Az érintett bármikor, bármely esetben kérheti a sütik deaktiválását vagy törlését, és ezt a webböngészője beállításainál teheti meg.

Fontos tudni, hogy ez a deaktiválás azt eredményezheti, hogy a weboldal egyes részei lelassulhatnak, vagy elérhetetlenné válhatnak, nem tudják betölteni a funkcióikat.

A sütik kezelése, beállítása vagy deaktiválása web böngészőnként változik, ezért az Adatkezelő azt javasolja az érintett számára, hogy ha szeretne további információkat kapni ezekkel a műveletekkel kapcsolatban, akkor tekintse át web böngészőjének “Súgó” funkcióját.

Az érintett az alábbi hivatkozásokban megtalálhatja, hogy hogyan lehet deaktiválni a sütiket a leggyakoribb böngészőkben:

A weboldalon használt sütik két kategóriára bonthatók: „Kötelező” és „Statisztikai” sütik.

 

Milyen célokat szolgálnak a sütik?

Adatkezelő használ kötelező sütiket, amely csoport több típusú sütit tartalmaz:

  • műszaki,
  • funkcionális műszaki és
  • műszaki analitikai sütiket.

Műszaki sütik, azaz elektronikus kommunikációs hálózaton keresztüli adatátvitelhez szükséges sütik vagy olyan sütik használata, amelyekre feltétlenül szüksége van a szolgáltatónak az érintett által kért szolgáltatás nyújtásához, és amely lehetővé teszi a weboldalunk biztonságos és hatékony használatát.

A műszaki sütik elengedhetetlenek ahhoz, hogy weboldal megfelelően működjön, és ezek a sütik segítik az érintetteket, hogy sikeresen navigáljanak az oldalakon és használják az oldalakon elérhető szolgáltatásokat. A felhasznált műszaki sütik kizárólag a böngészés ideje alatt kerülnek tárolásra addig, ameddig a böngésző bezárásra nem kerül, az állandó sütik viszont elmentésre kerülnek az érintett eszközén, és vagy elévülésükig vagy a törlésükig ott is maradnak.

A weboldal a következő műszaki sütiket használja:

• Műszaki navigációs vagy munkamenet sütik, a böngészést és a felhasználó azonosítását segítik. A munkamenet sütik a hitelesített felhasználóknak megkönnyítik a hozzáférést a weboldal korlátozott részeihez és az ottani folyamatos jelenléthez.

• Funkcionális műszaki sütik, a felhasználó személyéhez tartozó beállítások megjegyzésére használatosak, mint például a nyelv;

• Műszaki analitikai sütik, amelyek felismerik, hogy a felhasználó milyen módon használja az oldalakat, a funkcionalitás értékelése és javítása érdekében, például azáltal, hogy átfogó információkat gyűjtenek a webhelyet felkereső felhasználók számáról és/vagy arról, hogy mely oldalakat látogatják meg a leggyakrabban.

A műszaki sütik telepítéséhez nincsen szükség az érintett hozzájárulására, de lehetősége van a sütiket kikapcsolni, törölni (lásd korábban).

Az alábbi táblázat összefoglalja a kötelező sütiket:

NÉVÉRTÉKDOMAINPATHLEJÁRATMÉRET
1P_JAR2019-12-3-8.google.com/2020-01-02T08:29:22.000Z17
ANIDAHWqTUmO2bNaCNbKHZ2

o5IHVF0XM2WgQM_LkhTPw

Cq74_1JaiH9rR_Jl7YainLzU

.google.com/2020-05-26T09:08:31.057Z68
APISIDX9g1xAzHev-vee0E/AyPue5q

FnB8Cye4mi

.google.com/2021-11-27T13:29:03.223Z40
CONSENTYES+HU.hu+20150712-15-0.google.com/2038-01-10T08:00:00.025Z30
HSIDAgqv50YZRA4wLQcAI.google.com/2021-11-27T13:29:03.223Z21
NID192=2BXggGk0ac5UAw5UI1Pl

wFMEq_EplW7L6Ac8cIi5Yc5Z

b2hoMNi9lg_FCH5Okr6tI5ReM

aRmXflyfUOLLjG80pHTPf_oPa

LEfOL3ujzgDyGTBeSkoGBOBU8

N2MTJyvYtcCbEW1topt2j9xdqg

UUfA_57tuQ45RuVGXLqy2nfJ

k2FELQwGaMc6DsJ6UKDeHC5

qAZpqN5NXpExNtRHcPVrenLU

CBVqr7-6KrvYcmh-rTDE1_

eNWwcb1cOYwKTNW7RD

ms5983yxHYCniUEA

.google.com/2020-06-03T07:48:25.911Z281
OTZ5190342_52_52_123900_48_

436380

www.google.com/2019-12-14T09:41:56.000Z33
Sbilling-ui-v3=7_a1A3bIDWtIPDiSL

YVqFzExtAFfUZX0:billing-ui-v3-efe=7_a1A3bIDWtIPDiSLYVqF

zExtAFfUZX0

.google.com/Session98
SAPISIDkPkOqOuvpD65YQ74/ASIGTIM

zt1Aej70pQ

.google.com/2021-11-27T13:29:03.223Z41
SEARCH_SAMESITECgQIqI4B.google.com/2020-05-14T10:22:43.067Z23
SIDqwf6rCP5UJGIZRJZt_V6cbW-3CPP

j0phelOsA2bUD7DANAvXYbk3B07

qlen7dY9kGz3sEw.

.google.com/2021-11-27T13:49:49.897Z74
SIDCCAN0-TYtf8JRolQto6ApuQRRmuBr

y_xUwZ1OjpcsU8_pG6SiMH0eb

hPik4GBcX8ZNqQhmavJjKys

.google.com/2020-03-02T08:40:04.869Z80
SSIDA1uviNKtyvK-tnzqo.google.com/2021-11-27T13:29:03.223Z21
_gaGA1.2.80211327.1570811062.aocsystem.com/2021-12-02T08:40:07.000Z28
_gat_gtag_UA_1498

44297_1

1.aocsystem.com/2019-12-03T08:41:07.000Z25
_gidGA1.2.991404830.1575361390.aocsystem.com/2019-12-04T08:40:07.000Z30
moove_gdpr_popup%7B%22strict%22%3A%221%22

%2C%22thirdparty%22%3A%221

%22%2C%22advanced%22%3A%

221%22%7D

aocsystem.com/2020-09-11T08:28:38.000Z100
wfwaf-authcookie-f76c

3dcf007ddab104b

c4e4cca9cbe74

1%7Cadministrator%7C23daed88c

a695876169765801c364237ed3fc8

2746df3b8f6c9520c8a8812772

aocsystem.com/2019-12-03T20:23:35.823Z133
wordpress_logged_in_bf93be3b

d68305563c1225f1142c3dbd

artof_admin%7C1575534214%7C

4Cn1BWgM1v85JWUqMmclo6hk

kq0ng8Edn91h1pfKA7A%7Ceb14

246bc0edad5394002c3b5b6f91d5c5

66e265f7b7ecd1ba930cc6f20438c8

aocsystem.com/Session189
wordpress_sec_bf93be3bd68

305563c1225f1142c3dbd

artof_admin%7C1575534214%7C

4Cn1BWgM1v85JWUqMmclo6hk

kq0ng8Edn91h1pfKA7A%7Cd51

91d7c28e519ff93dd4575c81863ae

2767465da9e9bf37ea18e9607177

2b7a

aocsystem.com/wp-content/pluginsSession183
wordpress_test_cookieWP+Cookie+checkaocsystem.com/Session36
wp-settings-1edit_element_vcUIPanelWidth%3

D923%26edit_element_vcUIPane

lLeft%3D317px%26edit_element

_vcUIPanelTop%3D52px%26libr

aryContent%3Dbrowse%26editor%

3Dtinymce%26hidetb%3D1%26

post_dfw%3Doff

aocsystem.com/2020-11-28T15:22:29.000Z193
wp-settings-time-11575040799aocsystem.com/2020-11-28T15:22:29.000Z28

 

Statisztikai sütik

Fontos az Adatkezelő számára, hogy tudja, mi történik az oldalain és szolgáltatásaival, felhasználói hogyan használják a szolgáltatásokat. Ebből a célból statisztikai adatokat, beleértve személyes adatokat gyűjt az Adatkezelő a weboldal használata során.

NévSzolgáltatóCélLejáratTípusTárolás helye
Google AnaliticsGoogle LLCLátogatói felmérés24 hóIDGoogle szerverén

Amennyiben az érintett a statisztikai sütik kezeléséhez hozzájárul, úgy ezzel a beállítással engedélyezi a következőket:

  • Statisztikai célú webanalitikai mérések
  • Hirdetések megjelenítése az oldalon

Ezzel a beállítással NEM engedélyezi:

  • Érdeklődési körének megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi oldalak)
  • Oldal-használat elemzését annak érdekében, hogy testreszabott tartalmat jelenítsünk meg a weboldalon

 

Történik adatközlés harmadik fél számára?

Adattovábbítás, -átadás harmadik fél számára az alábbiak szerint történhet:

Adatkezelő a cookie-k és a cookie-k által gyűjtött érintetti személyes adatok olyan harmadik személyek és / vagy címzettek felé kerülhetnek közlésre (továbbításra, átadásra), akik tevékenysége vagy az Adatkezelő által az érintettek számára nyújtott szolgáltatások biztosításához elengedhetetlenül szükséges (adatfeldolgozók), vagy az Adatkezelő jogi kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges (pl. hatóságok, bíróság, más állami szervek hivatalos megkeresése esetén).

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó elérhetőségeVégzett feladat, amely kapcsán kezeli az adatokat
Cég, aki a weboldalt kezeliElérhetőségeWeboldal frissítés, karbantartás

Adatkezelő felhívja az érintett figyelmét arra, hogy a nevezett adatfeldolgozóval (adatfeldolgozókkal) külön adatfeldolgozási megállapodást kötött, hogy az adatbiztonsági előírásokat és a GDPR-ból, valamint a 2011. évi CXII. tv-ből fakadó előírásokat maradéktalanul teljesítse.

Amennyiben egy cookie nem az Adatkezelőhöz tartozik, hanem külön megnevezésre került a „Szolgáltató” (lásd a fenti táblázatot), ott az adatkezelő a Szolgáltató lesz és az adatok hozzá kerülnek és ő a saját adatkezelési tájékoztatója, szabályzata alapján kezeli azokat, amelyért az Adatfeldolgozó nem vállal felelősséget.

 

Milyen adatbiztonsági intézkedéseket hajt végre az Adatkezelő (és az adatfeldolgozó, ha ilyet az Adatkezelő igénybe vesz)?


Az Adatkezelő (és adatfeldolgozó) az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen:

    • az adatkezeléshez használt eszközök (a továbbiakban: adatkezelő rendszer) jogosulatlan személyek általi hozzáférésének megtagadásáról,
    • az adathordozók jogosulatlan olvasásának, másolásának, módosításának vagy eltávolításának megakadályozásáról,
    • az adatkezelő rendszerbe a személyes adatok jogosulatlan bevitelének, valamint az abban tárolt személyes adatok jogosulatlan megismerésének, módosításának vagy törlésének megakadályozásáról,
    • az adatkezelő rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés útján történő használatának megakadályozásáról,
    • arról, hogy az adatkezelő rendszer használatára jogosult személyek kizárólag a hozzáférési engedélyben meghatározott személyes adatokhoz férjenek hozzá,
    • arról, hogy ellenőrizhető és megállapítható legyen, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés útján mely címzettnek továbbították vagy továbbíthatják, illetve bocsátották vagy bocsáthatják rendelkezésére
    • arról, hogy utólag ellenőrizhető és megállapítható legyen, hogy mely személyes adatokat, mely időpontban, ki vitt be az adatkezelő rendszerbe
    • a személyes adatoknak azok továbbítása során vagy az adathordozó szállítása közben történő jogosulatlan megismerésének, másolásának, módosításának vagy törlésének megakadályozásáról
    • arról, hogy üzemzavar esetén az adatkezelő rendszer helyreállítható legyen.
    • arról, hogy az adatkezelő rendszer működőképes legyen, a működése során fellépő hibákról jelentés készüljön, továbbá a tárolt személyes adatokat a rendszer hibás működtetésével sem lehessen megváltoztatni.

 

Milyen jogai vannak az érintettnek?

Adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét, hogy joggyakorlásuknak lehetnek feltételei, valamint korlátai egy-egy adatkezeléssel kapcsolatban, amely tényezőket az Adatkezelő vizsgálni köteles az érintettek joggyakorlása esetén. Abban az esetben, ha egy jogával az érintett adott adatkezelés kapcsán nem élhet, úgy a joggyakorlást kizáró/korlátozó ténybeli és/vagy jogi indokokról az Adatkezelő írásban (ide értve az elektronikus utat is) tájékoztatja az érintettet és arról nyilvántartást vezet.

 

Hozzáféréshez való jog (GDPR 15. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az adatkezelés körülményeivel kapcsolatos információkhoz hozzáférést kapjon.

Helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a GDPR 6. cikk (1) bek. e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen.

Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben.

Adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha a GDPR-ban meghatározott feltételek bármelyike megvalósul, és ebben az esetben az Adatkezelő a tároláson kívül más műveletet az adattal ne végezzen.

Ha az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Törléshez (elfeledtetéshez) való jog (GDPR 17. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha az adatkezelésnek nincs célja, egyéb jogalapja, tiltakozás esetén nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy ha az adatokat eleve jogellenesen kezelték, továbbá az adatokat jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha jogszabályi feltételek fennállnak.

 

A hatóság elérhetősége panasz (GDPR 77. cikk) esetén:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: https://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Lezárva: 2020. július hó 01. napján

Fodor Zsolt

AOC System Zrt.

vezérigazgató