Szoftverfejlesztés megvalósítási folyamata

Első találkozó

Az első megbeszélés alkalmával meghallgatjuk az ötleteket, elképzeléseket, felmerült igényeket. Közösen áttekintjük a vállalat célkitűzéseit, üzleti folyamatait és szolgáltatásait, átbeszéljük a fejlesztéssel kapcsolatos célokat és elvárásokat.

Projekt tervezés

Az összesített igények alapján elkészítjük részletes, külön mérföldkövekre és munkafázisokra lebontott projekttervet, prezentációt és prototípust. Megadjuk indikatív ajánlatunkat a teljes fejlesztésre.

Az ajánlat elfogadását követően a jogi háttér kerül kialakításra, aláírásra kerül a megbízási szerződés szoftverfejlesztésre és a titoktartási szerződés. Kizárólag ez után kerül sor a szoftverfejlesztés megkezdésére.

Szoftver specifikáció

A munka első lépéseként elkészítjük a szoftver specifikációját. A pontosan definiált igények alapján a dokumentum célja a szoftver funkcióinak tisztázása. Feltérképezi a követelményeket felhasználói és fejlesztői szemszögből illetve azoknak lépéseit. A folyamatokhoz és funkciókhoz megoldásokat és javaslatokat adunk a legoptimálisabb megvalósíthatóság érdekében.

Fejlesztés

A fejlesztési szakaszban cél- és eredményorientáltan két hetes sprintekben dolgozunk. A feladatokat a projektterv logikai sorrendjében végezzük, lépésről lépésre, melyekről folyamatosan riportot küldünk. A teljes fejlesztés alatt az Ön igényeire reagálunk, rugalmasak vagyunk a felmerülő újabb kívánságokkal kiegészíteni a tervet. A teljes fejlesztés során folyamatosan tesztelünk.

Tesztidőszak

A fejlesztés végeztével egy nagyon részletes és átfogó végső tesztelést végzünk, finomra hangoljuk a rendszert.  A megbízó által meghatározott, a fejlesztési tervben lévő összes funkciót kipróbáljuk és ellenőrizzük. Ezután az elkészült szoftvert átadjuk belső felhasználói tesztelésre, a rendszer tesztkörnyezetét mi biztosítjuk. Teljes áttekintés és észrevételek során szükség esetén elvégezzük a végső korrekciókat.

Átadás és bevezetés

Az elfogadott belső tesztelés után véglegesítjük a szoftverterméket a kész rendszer átemelhetővé válik az éles környezetbe. Átadjuk a végterméket és teljes fejlesztési dokumentációt. Igény esetén személyesen, távoktatásban vagy előadás formájában segítjük, támogatjuk és betanítjuk a felhasználókat a szoftver készségszintű használatára.